BLUESBIRD

Bluesbird.net

Bluesbird perustettiin vuonna 1979. Treenejä pidettiin Tahkokankaan kehitysvammalaitoksen kellarissa, samassa treenikämpässä soitti myös rhytm&blues-yhtye Ramblers.
Tahkokankaan laitoksen väelle tarjoiltiin ensimmäinen julkinen Bluesbird-esiityminen.

70-luvun lopulla oululaisessa musiikkielämässä vaikuttivat muun muassa edellä mainittu Ramblers, Spiders ja Kauko Röyhkä, silloin niin epämuodikasta bluesia ei juuri kukaan soittanut. Ohjelmiston selkäranka syntyi nopeasti: John Mayall´s Bluesbreakers, Fleetwood Mac ja Cream ovat vieläkin Sinilintujen suosikkeja.

Bluesbird 1979
Bluesbird  1979 (kuva: Jorma Mylly)
Bluesbird keikkaili enimmäkseen oululaisilla areenoilla. Eräs kunniatehtävä oli avata blueslegenda Albert Kingin konsertti Oulun Urheilutalolla 1980. (Julisteessa luki muuten kohteliaasti Erikoisvieras, ei lämmittelybändi.)

80-luku toi Bluesbirdille muita kiireitä ja muita orkestereita. Ari Mustonen liittyi Expressiin, jonka riveissä myös Hannu Karjalainen soitti aikansa. Timo Nykyri liittyi Erkki ja Tähti- kantriorkesteriin, Timo Tarvainen perusti Ouluun Soundmix-äänitysstudion.

Muutaman vuoden lepotauon jälkeen 90-luvulla orkesteri heräsi taas. Laulusolistiksi houkuteltiin Junnu Sippola joka liittyi riveihin 1994. Muutamilla keikoilla vv 2000-2001 oli mukana kosketinsoittajana Tapani "Tappi" Malmi.

Syksystä 2002 lähtien Bluesbirdin urku- ja pianomestarina on häärinyt Harri Laakkonen,
mm. useista kansanmusiikkikokoonpanoista tutuksi tullut kosketinvelho. Uusin jäsen Bluesbird –ryhmässä on Ari-Pekka Skarp. Syksystä 2012 alkaen A-P on tuonut bändiin mukaan tanakkaa bluesharpun soundia ja lisää lauluvoimaa.

Bluesbird täytti keväällä 2009 jo peräti 30v, blueslinnun lentokorkeus ja -taito sen kun paranevat vuosien saatossa....

Bluesbird 2000
Bluesbird Joe Cockerin lämppärinä 2000  (kuva: Jouni Meriläinen)