BLUESBIRD - Ari-Pekka Skarp

Bluesbird.net

Musiikki on minua kiinnostanut lapsesta saakka, mutta aloitin varsinaisesti musiikin opiskelun vasta parikymppisenä. Ensimmäinen soitin oli kitara, jonka parissa tuli ensimmäinen keikka soitettua joskus vuoden 2002 tienoilla. Tämän jälkeen aloin etsimään uutta soitinta puhaltimien parista ja kokeilinkin kaikenlaista saksofonista ja trumpetista lähtien. Niihin en kuitenkaan saanut sellaista fiilistä jonka ehkä parhaimmillaan sai kitaraan kieliä venyttelemällä.

Jossain vaiheessa koin sitten blues-kärpäsen pureman, olisiko ollut Eric Claptonin ja John Lee Hookerin musiikki siinä suurimpana vaikuttajana. Huomasin, että blues-harpussa oli sellaista sielua jota muista puhaltimista en tavoittanut. Kaivon varastosta papan vanhan oktaaviharpun esille ja aloin kokeilemaan. Ei ollut ihan helppo soitin sekään, mutta kun kävin Kullakselta ostamassa normaalin diatonisen C-harpun siihen kaveriksi niin sinnikkäällä treenauksella alkoi viimein bendauskin onnistumaan. Myöhemmin sain selville, että papan vanha oktaaviharppu olikin itseasiassa hänen isänsä peruja, 1930-luvulla valmistettu Hohner. Olen siis suvussamme jo neljännen polven harpisti.

Vuonna 2009 liityin blues-kvartettiin nimeltään Hoodoo Sauna, joka alkoi soittelemaan pääosin minun tekemiäni suomenkielisiä blues-sävellyksiä. Näistä julkaisimme levynkin vuonna 2011, jossa taiteellisena tuottajana ja vierailijana oli itse Pepe Ahlqvist. Englanninkielisten blues-standardien opiskelu ja soittaminen on kuitenkin myös aina kiinnostanut ja niinpä liityin tilaisuuden tullen Bluesbirdiin laulaja-harpistiksi vuonna 2012.

A-P
kuva: Sari Maanhalla