BLUESBIRD - Ari Mustonen
"Musti"

Bluesbird.net

Ensimmäiset rumpuni sain muistaakseni vuoden -71 tienoilla. Virveli ja bassorumpu riittivät aluksi mainiosti, ensimmäiset oikeat rummut olivat sitten hienot Premierit.

Multamöykky oli bändi jossa pääsin testaamaan rumputaitojani ensimmäisen kerran. Multamöykky soitti rock’n rollia, mutta keikkojen saanti varsinkin maaseudulle oli hieman hankalaa, Multamöykky ei ollut ehkä myyvin nimi kun keikkaa yritettiin saada maamiesseuran taloille. Niinpä bändin nimi muuttui, Remulus syntyi 1972. Remulus keikkailikin aika ahkerasti, kunnes bändi hajosi 1975. Osa Remuluksesta oli mukana kun perustimme Rocketin. Tuolloin tapasin Hannu Karjalaisen, tulevan Bluesbird-basistin. Rocket oli aikanaan nimekäs ja ammattimainen bändi, taustalla vaikutti oululaisten muusikoiden hyvin tuntema manageri Antti Porkka.

Armeija sotki bändikuvioita, harmaitten jälkeen oli vuorossa enemmän tai vähemmän satunnaista keikkailua tanssikokoonpanoissa, muun muassa Kultainen Nuoruus-yhtyeessä. Bluesrockin kipinä hehkui kuitenkin vielä ja 70-luvun lopulla rytmiryhmä Karjalainen-Mustonen yhdisti jälleen voimansa ja Bluesbirdin selkäranka oli valmis. Express-yhtye tarvitsi rumpalia, kutsu kuului 80-luvun alkupuolella, enkä raskinut jättää soittajapoikia pulaan. Niinpä olenkin siitä lähtien istunut myös Expressin rumpujakkaralla. Muita yhtyeitäni: Mustana, 11-miehinen ja -naisinen iso bändi, joka on keskittynyt Santana -klassikoiden ja evergreenien soittoon vuodesta 2006.

Musti
kuva: Jouni Meriläinen